Menu Close

Infraröd bastu

Har du någon gång hört talas om en infraröd bastu? Har du klart för dig vad detta innebär? En infraröd bastu är konstruerad med infraröda strålar som gör att din kropp värms upp på ett sätt som gör att det känns som att värmen kommer från insidan. Fördelarna är många med den här typen av bastu. De flesta som har testat en infraröd bastu vid upprepade tillfällen upplever stora hälsofördelar.

 
Klicka för att läsa mer om respektiv bastu:

Bastu Infraröd RG3C

Bastu Infraröd RG3C
16 995 kr

Bastu Infraröd RG3C

Bastu Infraröd RG4

Bastu Infraröd RG4
20 995 kr

Bastu Infraröd RG4

 

Så fungerar en infraröd bastu

De infraröda strålar som används i en bastu är på många sätt behagligare än den värme som finns i en vanlig bastu. Till skillnad från i den vanliga bastun upplevs inte luften som torr och tryckande på samma sätt i en infraröd bastu. Den typen av strålning som används i en IR-bastu är densamma som solstrålarna. Skillnaden är att du slipper de skadliga effekterna i bastun. Du får med andra ord fördelarna utan att behöva handskas med nackdelarna.

Den strålningsfrekvens som används i bastun är anpassad för att ge maximal effekt baserat på kroppens förutsättningar. Den här typen av värme används också för att behandla för tidigt födda barn som ligger i kuvös exempelvis.

Varför IR-strålarna har en så fördelaktig effekt på kroppen diskuteras förstås en hel del. En vanlig uppfattning som även får forskningsstöd är att de infraröda strålarna har förmågan att rena kroppen från toxiner. Hälsofördelarna är många och om du har möjlighet att använda en infraröd bastu ofta så är det något du kommer ha stor nytta av. Stela leder blir ofta mjukare, smärta lindras och de flesta upplever ökad energi. Bastubad i en IR-bastu sägs också ha en inflammationsdämpande effekt och reducerar även nivån av stress i kroppen. Det finns gott om rapporter som låter meddela att personer med olika symptom och sjukdomar har blivit mycket bättre eller till och med helt botade med hjälp av den här sortens bastu.

Investera i dig själv

Många lägger stora summor på att köpa nya saker, ofta hemelektronik och kläder. När det kommer till att investera i sådant som är bra för den personliga hälsan blir de flesta dock snålare. Det är synd, eftersom vi alla är värda det allra bästa och det är viktigt att ta hand om sig själv.

Att investera i en infraröd bastu kan tyckas vara en alltför stor och dyr investering just nu. Om du däremot funderar lite över saken och tänker på alla långsiktiga fördelar kommer du troligtvis att komma fram till att det är väl spenderade pengar. Ofta går det också att hitta finansieringslösningar via banker och kreditinstitut om du inte har pengar undansparade.

Priset för en IR-bastu kan variera beroende på vilken bastu du beslutar dig för att du vill ha. Det finns små modeller med plats för två personer som kostar strax under 10 000 kronor. Många modeller kostar mellan 10 000 och 20 000 kronor och naturligtvis finns det även större och mer påkostade varianter som är dyrare än så. Om du är sugen på att införskaffa en bastu av den här typen rekommenderar vi att du börjar utforska utbudet och tar en titt på vilken modell som passar dig både storleksmässigt, funktionsmässigt och inte minst när det kommer till budget.Recension:
Infraröd bastu
Betygsatt av: FriggebodByggsats.se
Betyg: 4.5/5